menu close
Gratis bezorging vanaf 220,-
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Uitsluitend voor bedrijven

Sproeibeits voor het verwijderen van lasnaadverkleuringen en hittesporen op grote oppervlakken RVS 


Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

SBL-1000 RVS Sproeibeitsgel - NON TOXIC

Meerdere opties

Niet giftige sproeibeits voor grotere oppervlaktes en alle soorten RVS met lasnaadverkleuringen en hittesporen. Sproeibeits heeft een...

99,95

excl. btw

120,94

incl. btw
visibility

SBL-3000 RVS Sproeibeits

Meerdere opties

Sproeibeits voor het beitsen en passiveren van RVS oppervlaktes. Deze rode RVS sproeibeits heeft een snelle werking, minimale geur en...

99,65

excl. btw

120,58

incl. btw
visibility

SBL-5000 RVS Sproeibeits

Meerdere opties

Zeer krachtige sproeibeits voor het beitsen en passiveren van RVS oppervlaktes. Deze rode RVS sproeibeits heeft een zeer snelle werking,...

99,65

excl. btw

120,58

incl. btw
visibility
shopping_cart

Sproeibeitspomp

Art. P08060

‘s Werelds eerste sproeibeits mengpomp. Volautomatische pomp die de sproeibeits mengt, waardoor de kwaliteit van de sproeibeits altijd...

3.245,00

excl. btw

3.926,45

incl. btw

Sproeibeits

Sproeibeits voor grotere oppervlaktes. De gel is geschikt voor het sproeibeitsen van grote oppervlaktes en is geschikt voor alle mogelijke soorten RVS met eventuele lasnaadverkleuringen en hittesporen. Sproeibeits heeft een zeer snelle werking met een minimale geur, daarnaast laat het geen vlekken of wolken achter. Geschikt voor alle mogelijke soorten RVS met eventuele lasnaadverkleuringen en hittesporen. 

 

Met de rode kleur van de sproeibeits is goed te zien waar deze al is toegepast. Door de juiste viscositeit van de gel blijft deze goed zitten, waardoor je altijd een egaal resultaat behaalt.

 

New Generation Pickling (non-toxic)

Voor een nieuwe generatie innovatieve beitsproducten. Deze producten zijn non-toxic, oftewel niet giftig. Vergeleken met traditionele beitsproducten is dit een vooruitgang qua veiligheid en gezondheid voor de gebruiker. De producten in deze nieuwste lijn zijn beschikbaar in beitspasta, sproeibeits, passiveermiddel en badbeits. De snelheid van de werking ligt nagenoeg aan die van de reguliere beitsproducten. Het eindresultaat is identiek. Dit betekent dat bedrijven vanaf nu volledig non-toxic kunnen beitsen en passiveren.

 

Waarom sproeibeitsen?

Sproeibeitsen wordt toegepast voor grotere oppervlaktes, zoals bijv. tanks. De voornaamste functies van sproeibeitsen zijn het egaal verontreinigen, behoud van de langdurigheid en de esthetische uitstraling van het RVS oppervlak. Dit gehele proces kan worden uitgevoerd met een sproeibeits mengpomp of een chemische drukspuit in combinatie met een sproeibeits vloeistof.

 

Wat is beitsen?

RVS beitsen worden toegepast om na formatie (laswerk en verhitting), de chroomoxide huidlaag te herstellen, met als voordeel een egaal, corrosiebestendiger beits resultaat. De SBL-1000 RVS Sproeibeitsgel NON TOXIC is niet giftig en daarmee een veiliger alternatief ten opzichte van de giftige beitsvloeistoffen.

 

Eerst ontvetten

Het is essentieel om het te behandelen RVS oppervlak vetvrij te maken voordat de sproeibeits kan worden aangebracht. Indien er aanwezigheid is van vet zal de sproeibeits niet voldoende hechten aan het te behandelen oppervlak. Een ontvetter kan worden toegepast doormiddel van verneveling met een sproeibeits mengpomp of een chemische drukspuit in combinatie met een ontvetter.

 

Type sproeibeits

Core Industrial biedt drie varianten aan, namelijk de SBL-1000 sproeibeitsSBL-3000 sproeibeits en SBL-5000 sproeibeits. De SBL-1000 is niet giftig. Het eindresultaat is identiek aan die van traditionele (giftige) beits. Deze non-toxic beits kan zware lasnaadverkleuringen en hittesporen snel verwijderen. Ook kan het gebruikt worden voor hooggeleerde RVS soorten en speciale staalsoorten, zoals Duplex, Inconel en Hastelloy. De SBL-3000 en SBL-5000 zijn echter traditionele (giftige) sproeibeitsen. De SBL-5000 is daarom al uit het assortiment. Een uitstekend, vergelijkbaar alternatief voor de SBL-5000 is de aanbevolen SBL-1000.

 

Goed mengen

Suspensies vereisen goed en adequaat schudden om een gelijkwaardig mengsel te verkrijgen voorafgaand aan elke dosistoediening, aangezien vaste deeltjes naar de bodem zakken. Om die reden wordt een volautomatische sproeibeits mengpomp aangeraden, deze garandeert ten alle tijden een identieke mixtuur om het egaalste resultaat te behalen. 

 

Vaardigheid

Voor een esthetisch uiterlijk is er enige ervaring nodig in sproeien. De sproeibeits moet met regelmaat egaal worden aangebracht. Indien deze vaardigheid onvoldoende wordt beheerst, ontstaat er vlekvorming. Klik hier voor gratis advies op maat.

 

Nabehandeling na sproeibeitsen

Na afloop van het sproeibeitsen moet het behandelde object met een hoge drukspuit afgespoten worden met water. Hierna zal de huidlaag van het object op natuurlijke wijze, 48 uur lang repassiveren. Indien tijdens dit proces de huidlaag in contact komt met chloriden of vreemdijzerdeeltjes, zal er corrosie ontstaan. Om dit te voorkomen kan de gebruiker ervoor kiezen om het RVS object te passiveren. Met de PAL-1000 RVS Passiveermiddel - NON TOXIC kan dit direct na het afspoelen met water. Met reguliere passiveermiddelen zal het oppervlak eerst moeten drogen voordat deze behandeld kan worden met passiveermiddel.

 

Voorschriften sproeibeits

Je dient bij het gebruik van dit product te allen tijde rubberen handschoenen, een volgelaatsmasker en beschermende kleding te dragen. Volg de veiligheidsvoorschriften op zoals vermeld op de verpakking. Zorg bij het gebruik van het middel in gesloten ruimtes altijd voor voldoende ventilatie.

 

Handig om te weten

✔ Niet giftig

✔ Voor het sproeibeitsen van grote oppervlaktes, lasnaadverkleuringen en hittesporen

✔ Corrosiebestendiger beits resultaat

✔ Gratis advies op maat

 


Laatst bekeken producten