menu close
Gratis bezorging vanaf 220,-
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Uitsluitend voor bedrijven

Badbeits voor het beitsen, passiveren en reinigen van grote of meerdere RVS onderdelen  


Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

BAL-1000 RVS Badbeits - NON TOXIC

Meerdere opties

Niet giftige badbeits. Voor het vullen of aansterken van een beitsbad. Wordt gebruikt voor het beitsen en passiveren van RVS voorwerpen...

155,50

excl. btw

188,16

incl. btw
visibility

BCL-7000 RVS Badbeits concentraat - 20KG

Art. P08065

Deze badbeits is een concentraat voor het aansterken van een beitsbad voor het beitsen en passiveren van RVS producten. Neem contact op...

165,90

excl. btw

200,74

incl. btw
visibility

BCL-9000 RVS Badbeits concentraat - 20KG

Art. P08064

Deze badbeits is een concentraat voor het aansterken van een beitsbad voor het beitsen en passiveren van RVS producten. Neem contact op...

86,80

excl. btw

105,03

incl. btw
visibility
shopping_cart

BAL-4000 RVS Badbeits - custom made

Art. P07991

Deze badbeits is een op maat gemaakte vulling voor een beitsbad voor het beitsen en passiveren van RVS producten. Neem contact op voor...

0,00

excl. btw

0,00

incl. btw
visibility
shopping_cart

Gedemineraliseerd water - 20L

Art. P08066

Gedemineraliseerd water o.a. perfect geschikt voor het opvullen van een beitsbad in combinatie met het beitsbad concentraat.

21,60

excl. btw

26,14

incl. btw
visibility
shopping_cart

Beitsbad

Art. P08099

Beitsbad voor onderdompeling. Maakt het voorwerp corrosiewerend. Neem contact met ons op voor advies of een offerte op maat.

1.950,00

excl. btw

2.359,50

incl. btw

Badbeitsen

Beitsbad voor onderdompeling. Wordt gebruikt voor het beitsen van roestvast staal producten doormiddel van onderdompeling in beitsbad vloeistof. Deze vloeistoffen beitsen een laag van het roestvrij staal oppervlak en zorgt voor een corrosiewerende werking. Beitsbaden kunnen gevuld worden met zowel kleine als grote producten. Door het onderdompelen in dompelbeits worden alle buitenzijdes van het voorwerp meegenomen.

 

Op maat gemaakt

De beitsbaden worden naar wens en maat gemaakt van de gebruiker. Hiervoor wordt gekeken naar de afmetingen van de voorwerpen die gebeitst moeten worden. De procesbaden worden gemaakt van kunststof.

 

Waarom een beitsbad?

Beitsbaden worden onder andere gebruikt om buitenzijdes te beitsen die moeilijk te bereiken zijn met een lasnaadreiniger of sproeibeits. Gedurende de onderdompeling in een beitsbad wordt de oppervlaktebehandeling geautomatiseerd, in tegenstelling tot overige beitstechnieken waarbij handmatig de kleurverschillen gebeitst horen te worden. Tijdens de onderdompeling in een beitsbad kan de gebruiker andere handelingen verrichten.

 

Welke badbeits

Badbeits BCL-7000 en BCL9000 is een zeer sterk dompelbeitsconcentraat wat geschikt is voor vele soorten RVS. De badbeits wordt geleverd als concentraat en dient voor gebruik gemengd te worden met water. Het mengsel zal roestdeeltjes, verkleuringen en aanloopkleuren bij de lasnaad en las zone verwijderen. De BAL-4000 RVS Badbeits - Custom Made is een op maat gemaakte badbeits, naar wens van de klant. De BAL-1000 RVS Badbeits - NON TOXIC is een niet giftige badbeits en hoeft niet meer vermengd te worden met gedemineraliseerd water.
 

Eerst ontvetten

Het is essentieel om het te behandelen RVS oppervlak vetvrij te maken voor het beitsen in een dompelbad. Indien er aanwezigheid is van vet zal de beits niet voldoende hechten aan het te behandelen oppervlak. Een ontvetter kan worden toegepast doormiddel van verneveling met een sproeibeits mengpomp of een chemische drukspuit in combinatie met een ontvetter.

 

Wat is beitsen?

RVS beitsen worden toegepast om na formatie (laswerk en verhitting), de chroomoxide huidlaag te herstellen, met als voordeel een egaal, corrosiebestendiger beits resultaat. De BAL-1000 RVS Badbeits - NON TOXIC is niet giftig en daarmee een veiliger alternatief ten opzichte van de giftige beitsvloeistoffen.

 

Nabehandeling na badbeitsen

Na afloop van het beitsbad moet het behandelde object met een hoge drukspuit afgespoten worden met water. Om kalkneerslag en negatieve effecten van chloriden in kraanwater te voorkomen wordt de laatste spoeling bij voorkeur uitgevoerd met gedemineraliseerd water. Hierna zal de huidlaag van het object op natuurlijke wijze, 48 uur lang repassiveren. Indien tijdens dit proces de huidlaag in contact komt met chloriden of vreemdijzerdeeltjes, zal er corrosie ontstaan. Om dit te voorkomen kan de gebruiker ervoor kiezen om het RVS object te passiveren. Met de PAL-1000 RVS Passiveermiddel - NON TOXIC kan dit na het afspoelen met water.

 

Onderhoud van een beitsbad

Door veelzijdig gebruik van een beitsbad, verandert de samenstelling van de vloeistof. Gedurende het badbeitsen komt er o.a. ijzer vrij en vervolgens bindt ijzer zich aan de fluoride. Hierdoor neemt het vrij fluorwaterstofzuur af. Des te meer het vrij fluorwaterstofzuur afneemt, des te langer de beitstijd wordt. Om een gelijkwaardige beitswerking te behouden is occasioneel een analyse van het beitsbad essentieel. Dit wordt uitgevoerd door het nemen van monsters en het onderzoek van het laboratorium. De gebruiker ontvangt een uitslag met een passend advies (om de vloeistof aan te moeten vullen of geheel te vervangen).

 

Afvoer en vernietiging afvalwater

Oppervlaktebehandelingen van RVS ontwikkelen spoelwater. Spoelwater wordt beschouwt als chemisch afval. Dit water bevat beitszuur en opgeloste legering-elementen (zoals ijzer, chroom en nikkel). Dit mag niet zomaar op een gemeenteriool worden geloosd. Ook de uitgewerkte beitsvloeistof moet correct worden afgevoerd. Indien ontgifting van het spoelwater en uitgewerkte beitsvloeistof niet zelfstandig kan worden behandeld, kan Core Industrial zorgen voor afvoer en vernietiging.

 

Voorschriften beitsbad

Je dient bij het gebruik van dit product te allen tijde rubberen handschoenen, een volgelaatsmasker en beschermende kleding te dragen. Volg de veiligheidsvoorschriften op zoals vermeld op de verpakking. Zorg bij het gebruik van het middel in gesloten ruimtes altijd voor voldoende ventilatie.

 

Handig om te weten

✔ Gedurende de onderdompeling wordt de oppervlaktebehandeling geautomatiseerd en kan de gebruiker andere handelingen verrichten

✔ Alle buitenzijdes van het voorwerp worden gelijkwaardig gebeitst, ook plekken die lastiger zijn om te bereiken

✔ Laat geen kringen achter

✔ Voor het vullen of aansterken van een beitsbad

✔ Op maat gemaakte beitsbaden


Laatst bekeken producten