menu close
Gratis bezorging vanaf 220,-
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Uitsluitend voor bedrijven

Badbeits voor het beitsen, passiveren en reinigen van grote of meerdere RVS onderdelen 

Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

BAL-1000 RVS Badbeits - Zonder doodskop

Meerdere opties

Badbeits voor onderdompeling. Voor het vullen of aansterken van een beitsbad. Wordt gebruikt voor het beitsen en passiveren van RVS...

155,50

excl. btw

188,16

incl. btw
visibility

BCL-7000 RVS Badbeits concentraat - 20KG

Art. P08065

Deze badbeits is een concentraat voor het aansterken van een beitsbad voor het beitsen en passiveren van RVS producten. Neem contact op...

165,90

excl. btw

200,74

incl. btw
visibility

BCL-9000 RVS Badbeits concentraat - 20KG

Art. P08064

Deze badbeits is een concentraat voor het aansterken van een beitsbad voor het beitsen en passiveren van RVS producten. Neem contact op...

86,80

excl. btw

105,03

incl. btw
visibility

BAL-4000 RVS Badbeits - custom made

Art. P07991

Deze badbeits is een op maat gemaakte vulling voor een beitsbad voor het beitsen en passiveren van RVS producten. Neem contact op voor...

Op basis van offerte

visibility
shopping_cart

Gedemineraliseerd water - 20L

Art. P08066

Gedemineraliseerd water o.a. perfect geschikt voor het opvullen van een beitsbad in combinatie met het beitsbad concentraat.

21,60

excl. btw

26,14

incl. btw
visibility

Beitsbad

Art. P08099

Beitsbad voor onderdompeling. Maakt het voorwerp corrosiewerend. Neem contact met ons op voor advies of een offerte op maat.

Op basis van offerte

Badbeitsen

Beitsbad voor onderdompeling. Wordt gebruikt voor het beitsen van roestvast staal producten doormiddel van onderdompeling in beitsbad vloeistof. Deze vloeistoffen beitsen een laag van het roestvrij staal oppervlak en zorgt voor een corrosiewerende werking. Beitsbaden kunnen gevuld worden met zowel kleine als grote producten. Door het onderdompelen in dompelbeits worden alle buitenzijdes van het voorwerp meegenomen.

 

Op maat gemaakt

De beitsbaden worden naar wens en maat gemaakt van de gebruiker. Hiervoor wordt gekeken naar de afmetingen van de voorwerpen die gebeitst moeten worden. De procesbaden worden gemaakt van kunststof.

 

Waarom een beitsbad?

Beitsbaden worden onder andere gebruikt om buitenzijdes te beitsen die moeilijk te bereiken zijn met een lasnaadreiniger of sproeibeits. Gedurende de onderdompeling in een beitsbad wordt de oppervlaktebehandeling geautomatiseerd, in tegenstelling tot overige beitstechnieken waarbij handmatig de kleurverschillen gebeitst horen te worden. Tijdens de onderdompeling in een beitsbad kan de gebruiker andere handelingen verrichten.

 

Welke badbeits

Gezien de traditionele (giftige) aard van de BCL-7000 en BCL-9000 badbeitsen, heeft Core Industrial besloten deze uit het assortiment te verwijderen, aangezien ze geen toegevoegde waarde meer bieden sinds de beits zonder doodskop. Een uitstekend en vergelijkbaar alternatief voor zowel de BCL-7000 als de BCL-9000 is de aanbevolen BAL-1000 zonder doodskop.
 

Eerst ontvetten

Het is essentieel om het te behandelen RVS oppervlak vetvrij te maken voor het beitsen in een dompelbad. Indien er aanwezigheid is van vet zal de beits niet voldoende hechten aan het te behandelen oppervlak. Een ontvetter kan worden toegepast doormiddel van verneveling met een sproeibeits mengpomp of een chemische drukspuit in combinatie met een ontvetter.

 

Wat is beitsen?

RVS beitsen worden toegepast om na formatie (laswerk en verhitting), de chroomoxide huidlaag te herstellen, met als voordeel een egaal, corrosiebestendiger beits resultaat. De BAL-1000 RVS Badbeits heeft geen doodskop op de verpakking en is daarmee een veiliger alternatief ten opzichte van de traditionele (giftige) beitsvloeistoffen.

 

Nabehandeling na badbeitsen

Na afloop van het beitsen moet het behandelde RVS oppervlak met een hoge drukspuit afgespoten worden met water. Hierna zal de huidlaag van het RVS oppervlak op natuurlijke wijze, na maximaal 48 uur gepassiveerd zijn. Indien tijdens dit proces de huidlaag in contact komt met chloriden of vreemdijzerdeeltjes, zal er corrosie ontstaan. Om dit te voorkomen kan de gebruiker ervoor kiezen om het roestvast staal direct te passiveren. Met de PAL-1000 RVS Passiveermiddel kan dit na het afspoelen direct toegepast worden. Ook genereert de PAL-1000 geen verontreinigd afvalwater.

 

Onderhoud van een beitsbad

Door veelzijdig gebruik van een beitsbad, komen er steeds meer ijzerdeeltjes in de vloeistof. Ook onstaat er steeds meer vervuiling in het bad door het onderdompelen van verwerkte RVS producten. Om een gelijkwaardige beitswerking te behouden is regelmatig een analyse van het beitsbad essentieel. Dit wordt uitgevoerd door het nemen van monsters en het onderzoek van ons laboratorium. De gebruiker ontvangt een uitslag met een passend advies (om de vloeistof aan te moeten vullen of geheel te vervangen).

 

Afvoer en vernietiging afvalwater

Oppervlaktebehandelingen van RVS ontwikkelen spoelwater. Spoelwater wordt beschouwt als chemisch afval. Dit water bevat beitszuur en opgeloste legering-elementen (zoals ijzer, chroom en nikkel). Dit mag niet zomaar op een gemeenteriool worden geloosd. Ook de uitgewerkte beitsvloeistof moet correct worden afgevoerd. Indien ontgifting van het spoelwater en uitgewerkte beitsvloeistof niet zelfstandig kan worden behandeld, kan Core Industrial zorgen voor afvoer en vernietiging.

 

Voorschriften beitsbad

Je dient bij het gebruik van dit product te allen tijde rubberen handschoenen, een volgelaatsmasker en beschermende kleding te dragen. Volg de veiligheidsvoorschriften op zoals vermeld op de verpakking. Zorg bij het gebruik van het middel in gesloten ruimtes altijd voor voldoende ventilatie.

 

Handig om te weten

✔ Gedurende de onderdompeling wordt de oppervlaktebehandeling geautomatiseerd en kan de gebruiker andere handelingen verrichten

✔ Alle buitenzijdes van het voorwerp worden gelijkwaardig gebeitst, ook plekken die lastiger zijn om te bereiken

✔ Laat geen kringen achter

✔ Voor het vullen of aansterken van een beitsbad

✔ Op maat gemaakte beitsbaden 


Laatst bekeken producten