menu close
Gratis bezorging vanaf 220,-
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Uitsluitend voor bedrijven

Passiveermiddel om de passiveerlaag van een RVS oppervlakte sneller te herstellen na het beitsen 


Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

PAL-1000 RVS Passiveermiddel - NON TOXIC - 10KG

Art. P08096

Niet giftig passiveermiddel. Zorgt voor een versnelde passivatie waardoor het RVS corrosiebestendig wordt. Naspoelen met water is met de...

68,00

excl. btw

82,28

incl. btw
visibility
shopping_cart

PAL-2000 RVS Passiveermiddel - 20KG

Art. P07989

Dit passiveermiddel hersteld de passivatielaag van het RVS waardoor deze volledig corrosiebestendig wordt. Dit wordt vaak toegepast na...

132,90

excl. btw

160,81

incl. btw

Passiveermiddel

Passiveermiddel is een middel om ervoor te zorgen dat het RVS oppervlakte direct wordt gepassiveerd. Passiveermiddel wordt gebruikt na het beitsen van RVS producten. Dit kan worden gebruikt in een bad of direct op een product verneveld worden. Dit is vooral belangrijk om uit te voeren na het beitsen van RVS producten in een beitsbad. Indien er niet direct wordt gepassiveerd door middel van een RVS passiveermiddel, bestaat de kans op corrosieverschijnselen op het gebeitste oppervlakte. Door middel van het aanbrengen van dit middel herstelt de beschermende passieve laag van het RVS.
 

Wat is passiveren?

Na het beitsen is het RVS-oppervlak nog 48 uur actief, dat betekent dat het ondertussen zeer gevoelig is voor externe invloeden. RVS repassiveert op natuurlijke wijze na contact met zuurstof en genereert dan de roestwerende chroomoxidehuid. Er zal tijdens deze actieve fase een snelle reactie ontstaan die tot corrosie resulteert als het roestvast staal in aanraking komt met zoutconcentraties. Deze zijn vooral in kustprovincies, in de lucht aanwezig. Om dit te voorkomen kan na het spoelen met gedemineraliseerd water het object handmatig gepassiveerd worden. Dit betekent dat een passiveermiddel verneveld wordt over het RVS oppervlak en hierdoor de actieve fase van het roestvast staal slechts 1 tot 4 uur duurt.

 

Waarom passiveren?

Na (elke mechanische, chemische of thermische) bewerking van RVS wordt de chroomoxidehuid aangetast. Om de corrosiebestendigheid te herstellen dient er een nieuwe huid te worden gevormd. Door het passiveren wordt in korte tijd de passieve laag hersteld en zal naarmate de tijd verstrijkt aansterken.

 

Welk passiveermiddel

Met de PAL-1000 RVS Passiveermiddel - NON TOXIC (in tegenstelling tot een regulier passiveermiddel) hoeft er na het passiveren niet meer worden nagespoeld met water. Ook geneert de non toxic variant geen verontreinigd afvalwater. Hierdoor wordt er gedurende twee handelingen verontreinigd spoelwater bespaard: de handeling met het passiveermiddel zelf en het afspoelen (met gedemineraliseerd water) dat niet meer nodig is.

 

Voorbereidingen passiveren

Wij adviseren om voor een egaler resultaat na het beitsen, een vlakkenbeits te gebruiken. Het is noodzakelijk om vóór het passiveren het oppervlak grondig te ontdoen van stof, vet, olie, slijpmiddelen en andere verontreinigingen, omdat de aanwezigheid van bijvoorbeeld vet en olie de vorming van de oxidehuid ter plaatse vertraagt of zelfs geheel verhindert.

 

Toepassing passiveermiddel

Passiveermiddel wordt verneveld in combinatie met een chemische drukspuit of een sproeibeits mengpomp. De sproeibeits pomp beschikt over een tweede slang, een bypass, die ervoor zorgt dat je met dezelfde pomp gemakkelijk een tweede vloeistof kan vernevelen.

 

Geen nabehandeling meer

Na gebruik van de PAL-1000 RVS Passiveermiddel - NON TOXIC - 10KG is er geen nabehandeling meer nodig. Spoelen met (gedemineraliseerd) water is niet meer van toepassing na deze handeling, in tegenstelling tot een regulier passiveermiddel.

 

Geen verontreinigd afvalwater meer

De PAL-1000 RVS Passiveermiddel - NON TOXIC - 10KG genereert in tegenstelling tot een regulier passiveermiddel geen verontreinigd afvalwater. Gedurende twee handelingen wordt hiermee verontreinigd spoelwater bespaard: de handeling met het passiveermiddel zelf en het naspoelen dat niet meer nodig is.

 

Voorschriften passiveren

Je dient bij het gebruik van dit product te allen tijde rubberen handschoenen, een volgelaatsmasker en beschermende kleding te dragen. Volg de veiligheidsvoorschriften op zoals vermeld op de verpakking. Zorg bij het gebruik van het middel in gesloten ruimtes altijd voor voldoende ventilatie.

 

Handig om te weten

✔ Geen laatste spoeling met gedemineraliseerd water meer nodig na het gebruik van de PAL-1000 RVS Passiveermiddel - NON TOXIC

✔ Geen verontreinigd afvalwater

✔ Geschikt voor het versnellen van de repassivatie

✔ Laat geen sporen achter


Laatst bekeken producten